søndag 15. oktober 2017

Høstkake med krydder






Eller krydderkake om du vil!
Høsten har virkelig kommet for alvor, og jeg hadde lyst til å bake noe som var litt varmt og lunt i dag.
Og denne kaken som smaker som pepperkaker var hvertfall en hit her i huset. Også er den kjempelett å lage.

Den er uten egg, for det hadde vi ikke i huset, og det fristet lite å dra på butikken etter en hel formiddag på badeland. Jeg trikset litt underveis, derfor er mengdene litt på slump. Min røre ble omtrent som en muffinsrøre, og det funket fint!

Her er oppskriften på vår høstkake:

➺    150 g smør
➺    4 dl melk
➺    1 dl creme fraiche
➺    3 ts kanel
➺    1 ts ingefær
➺    2 ts kardemomme
➺    1 ts nellik
➺    2 ts natron
➺    400 g hvetemel

Og slik gjør du: 

Smelt smør.
Hell melk i en bolle og ha oppi alle krydderiene og natron. Hell det smeltede smøret i bollen. Bland i creme fraiche og rør det sammen. Jeg fikk litt klumper i røren, men det jevnet seg ut når hvetemelet kom oppi. Hvetemelet har du i til slutt. Hell røren i en passende form.
Jeg brukte to brødformer, og det gikk kjempefint!
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Jeg timet ikke min kake mot slutten, så jeg er litt usikker på hvor lenge den egentlig ble stående inne. Jeg sjekket bare underveis med en fyrstikk.

Kaken ble supergod, og passet veldig godt til en skikkelig rufsete høstdag med tåke og regn.



Gutta har allerede forlangt å få kaken i matpakka i morgen, og med vaksine for Storebror, er det kanskje ok med noe litt ekstra godt i morgen.
Vi krysser fingrene for en gutt som absolutt ikke vil til helsesøster og ta vaksine i morgen.

Ha en fin søndagskveld!







1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!