tirsdag 30. juli 2019

Sommerhus - stue før og etter

Det er helt merkelig å sitte noen uker senere og se på bilder fra hvordan det så ut her i sommerhuset da vi startet denne oppussingen i begynnelsen av sommerferien. Nå sitter vi her i den gode sofaen vår i en lys og åpen stue mens kveldssolen er plagsom skarp inn gjennom vinduene. Kontrasten til hvordan det var her, med tunge gardiner, gardinbrett, store plastblomster i alle vinduskarmer, og ting og tang på alle vegger, er ganske så stor!

I stua stod det en stor tre-seter og en to-seter, og ikke mindre enn tre store stoler! Et stort salongbord, småbord, hyller og masse nips. Ikke rart det føltes klaustrofobisk trangt og tett.
Vi har satt inn en myk og deilig sofa i en fin grønnfarge, med to bord foran i flettet bambus. Da vi var på Liseberg rett før sommerferien, fant jeg den fine plakaten med blomster på.
Vinduskarmene har vi pyntet med ting vi har funnet i fjæra. Det trengs ikke så mye her oppe, de fine blomsterengene rett utenfor vinduet er egentlig nok, Men vi har lagt litt skjell og drivved der ettersom vi har funnet det i fjæra, og noen flasker vi fant på låven. Et stort krabbeskall lå her fra før, og friske markblomster vi har funnet rett utenfor trappa må vi alltid ha.
Inn mot kjøkkenet stod det en daybed som faktisk var ganske hyggelig. Vi har beholdt en daybed på samme sted, men selve sengen har vi byttet ut med en vi fant på det ene soverommet. Denne har vi malt i samme grønnfarge som kjøkkeninnredningen. I vinduskarmen står en lampe vi fant på loftet hos mamma, og putene har vi tatt med i forskjellige biler helt hjemmefra. De fine runde bordene fant vi på bytur til Narvik, og de syns jeg passet så fint sammen med alt. Denne daybeden er et skikkelig favorittsted, og brukes mye av far når han spiller gitar og av gutta som elsker å ligge der og se på iPad.
Det hvite bordet har vi tatt vare på i mange år i kjelleren til mamma, etter at vi fant det på låven. Vi har pusset og malt det med rester av maling fra vinduskarmene. Den gamle stolen fant vi på stabburet, og den oser det Nordnorge av for meg. Mamma har et par sånne som er lakket, så jeg ble veldig glad da vi fant denne. Vi har pusset den litt, men jeg syns den ble så fin når den ble litt halvferdig og rufsete, så den får stå sånn en stund. Kanskje vi maler den en gang, men det blir ikke i år hvertfall.

Kurvene på veggen over har jeg funnet på loppemarkeder, og tanken er at jeg kan fylle på veggen med minner fra rundt omkring ettersom årene og sommerferiene går.

Stua vår har blitt så utrolig koselig, med mange steder å slenge seg nedpå. Noe som er noe av det viktigste i ferien, eller hva?

Her kommer en del bilder fra hvordan det så ut før vi startet. Før og etter er jo alltid gøy!
1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!