mandag 15. juli 2019

Å pusse opp et hus på én uke





Første uke av ferien har sust avgårde, samtidig som den har føltes veldig lang. Det henger vel sammen med at vi faktisk har pusset opp et helt hus på én uke!

Vi har beiset og malt, teipet, flyttet, vasket, pusset og ordnet. Og i går hadde vi vår første natt her på Haugen. Jeg våknet i et helt nybeiset rom i friskt kreppsengetøy og fikk en kaffe latte i hånden. Det kan jeg absolutt venne meg til. Jeg syns det er helt utrolig å tenke på alt vi faktisk har klart å gjennomføre på bare én uke.

Vi startet med å tømme hele huset for møbler og gammelt rot. Det var så mye greier her inne! Det hang bilder og pyntegjenstander absolutt over alt, og hele huset var overfylt av møbler. Store gardinbrett med tunge gardiner og mørkebrune karmer gjorde sitt til at huset var veldig mørkt.


Vi malte alle takene hvite, og de ble så friske og fine. Vinduskarmene fikk intet mindre enn tre strøk med hvit maling, og bare det åpnet opp og lysnet hele huset. Etter å ha vasket hovedsomverommet, startet vi å beise alle panelveggene. Det var en tung jobb, da beisen må arbeides inn i treverket for at det ikke skal bli skjolder og ujevnt. Vi brukte panelhvit fra Tyrilin.

Vi beiset ett strøk, og forskjellen er helt utrolig. Panelen ser nesten ut som den er "fersk fra saga" i motsetning til den veldig gule panelet som var her tidligere.



Etter ett strøk med beis på veggene, var faktisk hovedsoverommet ferdig. Vi gikk videre inn i stua og soverom nummer to, og beiset til vi hadde krampe i armene.
Neste steg var å slipe og male gulvet på soverommet. Det opprinnelige gulvet var i en skarp blå farge, og var veldig slitt. Gulvet ble slipt, vasket med salmiakk og malt to strøk.


Resultatet var et lyst og friskt soverom, med en farge som faktisk ser ut som den hører hjemme her (Vårgrønn fra Fargerike). Den har noe litt gammeldags og nostalgisk over seg, som jeg faktisk ikke tenkte på da vi valgte den, men som jeg liker veldig godt. 

Innimellom alle strøkene med maling og beising, har vi grunnet og malt den opprinnelige kjøkkeninnredningen, og den syns jeg ble sååå fin! Det var masse jobb med å teipe, pusse og passe på så strøkene ble så jevne som mulig. Vi skulle egentlig bytte håndtak, men etter en runde i et klorbad, ble de så hvite og fine at vi beholdt dem. Hyllene var i ganske dårlig stand, så de har fått et lag med dekorfolie for å være nye igjen, samtidig som de da er enkle å vaske. Alt av eksisterende kopper og kar har endelig kommet nyvasket inn i hyllene igjen. 




En periode rådet det komplette kaos i alle rom, men vi har sakte men sikkert fått ryddet ut av esker og poser. Vi har lagt på nye puter i den nymalte daybeden i stua, og dette er et favorittsted for alle sammen.

I morgen skal det henges opp flere gardiner, forheng til garderobeskapene skal på plass, og kanskje få hengt opp noe på veggene. Vi venter i spenning på en leveranse fra Ikea, som skal komme på torsdag. I den er det kjøkkeninnredning, sofa, sofabord og kommoder. Da kan vi virkelig tømme alt vi har stående rundt omkring her.

Vi koser oss så mye allerede, i det lille huset vårt. Det er så gode vibber her, og jeg gleder meg til å komme enda mer i orden.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!