tirsdag 16. juli 2019

Innimellom oppussing

Innimellom all oppussingen, klarer vi også å snike inn en tur til stranda, et par turer til fjæra for å finne skjell og skatter, rusling i mykt gress og beundring av alle de fantastiske markblomstene som vokser rett utenfor døra vår. Å tråkke på en grusvei med markblomster tett i tett på hver siden av veien, er det fineste jeg vet.Vi har gått på tur til Rekvika for å finne drivved til diverse prosjekter, og der fant vi både små skatter til en uro jeg skal lage, store, fine kamskjell, en stein vi er helt sikre på at er en smaragd, og han lille karen her som lå og smilte til oss fra nedi steinene.Gutta er så flinke og de klarer seg mye på egenhånd i denne intense oppussingstiden. De hopper på trampoline, løper rundt huset, leker med Zimba og terroriserer Mommo. Jeg kjenner litt på dårlig samvittighet for at de er mye alene og har savnet oss litt når vi har vært fullt opptatt med maling, beising og vasking.

Samtidig så vet de alltid hvor vi er og at vi ikke er langt unna. Og de vet at vi jobber hardt for at vi alle skal ha et hyggelig sted å bo resten av ferien og i alle de kommende feriene. Så når vi har jobbet, har de støtt og stadig tittet innom for å se hva vi driver med, for å sladre litt på hva broren har gjort for noe dumt nå, eller bare skravle litt.

Og å kjede seg har de godt av! De trenger at ting går litt langsomt, å oppdage ting selv og ikke bli overvåket alle minuttene av en dag. Og jeg syns de er flinke til å finne på ting selv. De leker noe som jeg har hørt dem kalle "Haren og reven," men som jeg ikke aner hva er. De leker mye med nerf pistoler, og er oppe i den hemmelige hytta bak huset vårt. De løper hit og dit (de går aldri), og de krangler og de slåss. Men det viktigste er at de får følelsen av ferie de også. At dagene er litt annerledes, og at vi fremdeles er sammen selv om jeg maler noe inne og de leker utenfor.

Nå har vi sovet to netter i huset vårt sammen, og det begynner å bli mye mer tid til å gjøre flere ting sammen. Vi kommer mer og mer i orden, og det er mulig å bake litt inne om det skulle være kaldt en dag, eller dra en tur på stranda om det skulle bli varmt. 

Jeg føler at jeg hadde den første feriedagen i går, for det var første dagen uten intens oppussing, og det skal bli godt å senke skuldrene litt ordentlig nå. I morgen har vi en hel dag foran oss, med absolutt ingen planer. Det er deilig det.
1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!