Hvor irriterende er det ikke når alt er klart for hjemmelaget indisk middagsmat, og så har du glemtå kjøpe naan-brød? Det skjer både titt og ofte her hjemme. Min mann lager gjerne en indisk rett som heter "dal," fordi vi som oftest har alle ingrediensene stående i skapet. Men det er jo ikke alltid like lett å slenge sammen noen naan-brød, de trenger jo gjerne både yoghurt og tid til heving.
Men nå har vi kommet over en oppskrift på naan-brød som er superenkle å lage, og krever maks ett kvarter!
Jeg har oversatt oppskriften og gjort et par endringer, så er den enkel å forstå:
RASKE NAAN-BRØD
4 dl hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts olje
ca 2 dl melk (trenger ikke å varmes, da det ikke er gjær i deigen)
Smør og urter til pensling
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell på det våte og elt deigen i ca 10 minutter.
Deigen trenger ikke å heve.
Del deigen i 8-10 deler og kjevle ut runde, flate brød, ca 1cm tykke.
Stek brødene i en tørr stekepanne, og pensle gjerne med smeltet smør og de urtene man ønsker til slutt.
Man kan også ha hvitløk i naan-brødene, vi syns det er veldig godt med koriander.
God middag!
Her er arbeidsuka godt i gang. Men fy, så trøtt jeg er!
Prøver til og med å komme meg i seng i rimelig tid, men klarer jo nesten ikke å holde hodet oppe rundt kl to. Gutta er også slitne, det er masse nytt på SFO for Storebror, og Lillebror har også en ny hverdag i barnehagen uten trygge Storebror på samme avdeling. Vi prøver alt vi kan å få dem i seng tidlig, men de er jammen seige å få til å sovne. Sommerferierutinene er ikke så greit å bli kvitt, hverken for mor eller barn.
Nå skal jeg titte på litt bryllupsbilder som jeg tok før ferien, har en stor redigeringsjobb foran meg.
Også er det senga!
De så gode ut, og skal testes :))
SvarSlett