mandag 15. februar 2016

Helgeglimt og magisk opprydningFør helgen var jeg to dager på Møbelmessen i Stockholm, så da jeg kom hjem sent fredag kveld var jeg rimelig pumpa. Helgen ble derfor tilbragt innenfor husets fire vegger, til tross for et flott vintervær utenfor veggene.


Jeg har smuglest litt i boken til Marie Kondo (Magisk opprydning), og ble inspirert til å ta et ordentlig tak her hjemme. Jeg har ikke lest hele boken, men har fått med meg høydepunktene. Man skal kun ta vare på de tingene som gir en glede, og målet er å få et hjem hvor alle eiendeler har sin faste plass, for på den måten å bruke minimalt med tid på rydding i hverdagen. Høres egentlig for godt ut til å være sant, men her tyter ting ut av alle kroker og kriker, så en opprydning var absolutt på sin plass.


Jeg startet med stua, da jeg fant ut at det var enklest. De skuffene vi har i stua er nå tømt, kun enkelte nødvendige ting ligger igjen.

Vårt soverom tok absolutt lengst tid, her kvittet vi oss med noe sånt som tre søppelsekker til sammen. Om ikke mer. Nå er det luft i skuffene og jeg har kun igjen de klærne jeg vet at jeg bruker.
Vi rakk gang og to bad i tillegg, kontoret og kjøkkenet må være neste rom ut.

Lekene til gutta orker jeg ikke å tenke på engang...
Jeg kjørte sikkert syv sekker til gjenbruk, og fire søppelsekker med søppel står i garasjen for kasting.
At det går an å ha så mange ting!

Nå er bare jobben å prøve å opprettholde tilstanden i heimen, og legge ting tilbake på plass etter bruk. Det er vel der det alltid sklir ut, er det ikke..?

Det var jo både Valentine´s Day og Morsdag (som om noen har kunnet unngå å få med seg det...), og jeg fikk blomsterbuketter av begge mine små gutter. De hadde valgt selv, og én insisterte på roser, mens den andre mente mamma ville like tulipaner.
Mor ble glad for begge! ;)


Litt leftover-blomster fra forrige helg, og SÅ deilig med masse lys inn gjennom vinduene!

Foto: Bastian, 5 år


Både storebror og lillebror syns det er superstas å få låne det store kameraet til mor.
Storebror har virkelig klart å fange noen blinkskudd denne helgen, dette bildet tok han helt på egenhånd mens lillebror tullet rundt!

Et skikkelig godt bilde syns jeg, selv om jeg muligens er noe inhabil.
Jeg har riktignok redigert bildet til sort/hvitt, men det er følelsen og komposisjonen i bildet som er bra!
Håpet er at jeg kan lære dem det lille jeg kan, også kan de gå forbi meg og lære meg mange nye, morsomme ting med tiden. En mor kan jo drømme?

Uka er godt igang, og jeg MÅ komme meg tidlig i seng i dag!
Fin mandagskveld! (Flere enn meg som er hekta på Ungkaren i Paradis...?)

1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!