lørdag 16. januar 2016

Tilbakeblikk på 2015


Jeg har tenkt en stund på å få laget en liten oppsummering fra året som har gått, og i dag fikk jeg endelig tid i morgentimene til å sette sammen litt tekst og bilder.

Et år går så fort, og det er vanskelig å huske hva man egentlig har gjort. Dette året har vært litt ekstra spesielt, da jeg har byttet jobb, noe som var en stor hendelse i mitt liv. Inspirasjonen til innlegget har jeg funnet flere steder, blant annet fra min egen oppsummering av 2012


Here goes:

Savnet du noe i 2015 som du vil ha i 2016?
Jeg ønsker meg mer TID! For en klisjé.

Men sånn er det. Jeg skulle ønske døgnet hadde litt flere timer. Men egentlig handler det vel om å klare å fristille mer av de 24 timene man har. Vi er f eks standhaftige på å ha veldig lite planer i helgene. Det gir meg mye. Å kunne slappe av en hel helg, uten masse ting man MÅ gjøre. Jeg vet at det endrer seg raskt nok, når gutta begynner på fritidsaktiviteter. Men foreløpig suger jeg til meg alle de minuttene jeg kan med rolig og "ledig" tid.
Hvilke land besøkte du?
I sommerferien var vi en uke i Danmark før vi reiste nordover som vi pleier. Vi leide hus på et nytt sted i fjor og koste oss glugg ihjel. Det er så koselig med en rolig ferie som allikevel er full av fine opplevelser. Vi koste oss på stranda, kjørte rundt og opplevde nærområdet, var på loppis, gårdsbesøk og selvfølgelig på Legoland.


I september klarte også husfar og jeg å komme oss på en spontan tur til Amsterdam. Høsten var seig og tung syns jeg, og det gjorde underverker å komme seg bort litt. Amsterdam var helt nydelig, og vi utforsket alle de vakre kanalene, shoppet, drakk vin og gikk dit veien brakte oss.

Takket være helt fantastisk familie, er vi så heldige at vi kan få til sånne små utflukter som kjærester, noe som betyr så mye i en hektisk hverdag.Beste kjøpet?
Aner ikke. Tenker alltid at jeg ikke shopper så mye, men pengene flyr, så det gjør jeg sikkert. Vi kjøpte oss en stressless i året som gikk, som vi har foran tven, det var et godt kjøp syns jeg. Ellers kommer jeg ikke på så mye annet. Det må vel være et tegn på at man kanskje kan handle litt mindre..?Hva ønsker du å gjøre mer i 2016?
Bruke tid på de kreative sprellene mine. Kameraet brukes naturlig nok både titt og ofte, men jeg vil gjerne gjøre noen av de andre tingene jeg så ofte tenker på, men sjelden finner tid til. Tegne, skrive noen linjer, klippe og lime. Jeg er så glad i så mange former for kreative utløp, og håper å få gjort mer av det i året som kommer.

Jeg vil også at vi fortsetter å være ute i frisk luft. Å gå turer i skogen rett ved huset, oppdage nye veier, stubber og bekker. Og samle pinner, plukke blåbær, blomster og mose.Hva ønsker du å gjøre mindre?
Være på telefonen. Jeg har allerede tatt noen grep, jeg har f eks ikke på mobildata, slik at jeg har ikke nett utenfor hjem eller jobb, eller der det er wifi. Fungerer veldig fint, også er det jo mye hyggeligere å se ut av vinduet på toget enn å stirre på telefonen hele tiden. Jeg bruker f eks fremdeles kameraet på telefonen på vei til og fra jobb, men jeg poster ingenting "on the go."

Da min eldste sønn sa: "mamma, ikke se mer på telefonen din," skjønte jeg at noe måtte gjøres.
Jeg har blitt flinkere, men lover å bli enda flinkere. På mange måter ønsker jeg meg en "dum telefon" i 2016.
Din største fremgang på jobb i 2015?
2015 var et litt rart år jobbmessig. Jeg gikk fra å jobbe med full speed i starten av året da jeg gjorde ferdig et stort prosjekt, til total stillstand i markedet, til å få meg ny jobb etter sommerferien.
Jeg hadde jobbet i det samme firmaet i ni år, og hadde følt en stund på at det kanskje var på tide å komme seg videre. Jeg elsker mine gamle kollegaer og prosjektene var spennende, men jeg hadde gått litt tom. Jeg var nysgjerrig på om det var andre måter å jobbe på der ute. Jeg ville treffe mennesker som kunne gi meg litt ny input og lære meg nye ting.
Så da jeg ble permittert i april fikk jeg plutselig (ufrivillig) tid til å tenke tankene helt ut. Jeg funderte på tanken om å jobbe for meg selv, men kom vel til konklusjonen at jeg er altfor glad i å samarbeide og trekke på andre menneskers kunnskap i en jobbsituasjon til å jobbe helt for meg selv.
Så da jeg fikk tilbud om å begynne hos Scenario Interiørarkitekter var jeg veldig klar for det. Hodet hadde gjort litt arbeid, og jeg følte at sjansen var altfor god til å gå fra meg. Derfor startet jeg rett før jul så smått i den nye jobben min og trives utrolig godt! Jeg har kommet raskt inn i en god flyt, og gleder meg over alle nye ting jeg lærer. Så selv om jeg kan ta meg i å lure på hvor de gamle kollegaene mine er ved lunsjtider, er miljøet i bransjen såpass lite at vi møtes både titt og ofte.Største fremgang på det private plan?
Denne er vanskelig syns jeg. Jeg tror jeg har lært mye om meg selv dette siste året. Jeg har blitt flinkere til å tenke over hva jeg egentlig har lyst til. Hva gjør meg glad, og hva er ikke bra for meg. Og deretter luke ut det som ikke gjør meg noe godt.
Hva fikk deg til å føle deg bra?
Når jeg klarte å være ordentlig tilstede. Det er rart at det er så vanskelig. Å ikke tenke på det jeg skulle ha gjort på jobb den dagen, eller hva jeg må rydde etter barnas leggetid. Men bare være tilstede sammen med dem.


Hva ønsker du for det nye året?
Gi mer faen! Høres kanskje litt drastisk ut, men for meg er det vesentlig.
Jeg hadde dette som nyttårsforsett i fjor og, men håper jeg blir enda flinkere til det i 2016. Jeg er særdeles god på å stresse meg selv opp. Ofte for ingenting. Men jeg begynner så smått å skjønne at ting går som regel bra.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!