lørdag 25. mai 2013

prosjekt hage
I dag har vært en av de deilige, varme dagene hvor vi har vært mer ute enn inne. Små guttekropper har lekt i sandkassa, løpt rundt uten en tråd, badet i plaskebassenget, og luktet av varm solkrem ved leggetid.
Mens fjorårets innsats var den innendørs renoveringen, er sommerens plan klar: Få orden på hagen!
Da vi kjøpte dette huset, hadde "naturtomten" tatt tilbake omgivelsene, og det meste var grodd helt igjen.


Vi startet så vidt i fjor med å rive opp meterhøy lyng, og vi fortsetter med å fjerne jordteppet som ligger på berget. Vi har felt sånn omtrent tjue trær, og har ved nok for noen år framover (bare vi får tid til å kløyve alt). Heldigvis har vi en stor veranda som er helt topp å tilbringe varme dager på.Her koser vi oss med frokost, lunsj og middag, bading, bilkjøring og fotballspilling. Jeg har prøvd å gjøre det litt hyggelig, med noen søte blomster i loppemarked-krukkene mine. Jeg reddet de fineste stubbene fra trefellingen, og de er søte som små bord, krakker eller bare pynt. Og plantebordet har vi bygd helt selv assa, av materialer vi fant i boden.
Til lillebrors dåp i juni i fjor ønsket vi oss et frukttre, og vi fikk et plommetre av Farfar og Oma! Jeg syns det er en så koselig tanke at lillebror har sitt eget tre som vokser sammen med han. Og nå blomstrer det lille treet hans! Blir spennende å se om det kommer noe frukt i år..?

Håper dere har like fint vær som vi har hatt i dag! Og håper det fortsetter i morgen!

Fortsatt god lørdagskveld!

5 kommentarer:

 1. Så koselig!
  Et slik tre er en koselig gave.
  Det kommer jo så fine blomster på det.
  Her startet dagen med regn men avsluttet med sol. Så håper morgendagen blir fin.
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Så koselig med treet. Mine foreldre plantet et epletre da min datter ble født, og så et til da mitt barnebarn kom. Det er kjempestas å eie sitt eget frukt-tre. D

  SvarSlett
 3. Så koselige bilder :)
  På sørlandet skinner hvertfall sola, så dagen skal definitivt nytes ute!
  Ha en flott søndag!
  klem fra Ingrid

  SvarSlett
 4. Så koselig med sitt eget tre. Jeg var en tur på Plantasjen i dag for å titte litt på frukttrær. Vi har to epletrær og et morelltre fra før og i fjor plantet vi et ferskentre. Vel optimistisk med tanke på hvor godt et ferskentre vokser på disse breddegrader tror jeg, for det ser ikke ut til å trives så godt... Så hvis det takker for seg i år, blir det et pæretre i stedet. :)

  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 5. Så koselig med hans eget tre. Jeg tar og legger deg i bloggrollen min jeg. Du har så fin blogg. treige meg som ikke ahr forstått det før nå.

  SvarSlett

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!