tirsdag 11. juni 2019

Et sommerhus blir tilNå var det virkelig på tide å få ut et nytt innlegg her inne! 

Det er bare et par innlegg siden det var full vinter og julestemning her, men i virkeligheten er det nesten et halvt år siden forrige innlegg. Vinter og snø er heldigvis bare et blekt minne, og våren er her med full styrke. Vi har vel strengt tatt gått inn i den første sommermåneden også, og det er utrolig nok snart på tide å reise tilbake til sommerhuset vårt!Vi tilbringer hver sommerferie på Tysnes, i mammas fine barndomshjem i Nordland. Nå har familien økt så mye at tre små soverom begynner å bli bittelitt trangt. Vi har de siste årene lurt veldig på hva vi skal gjøre. Skal vi bygge en ny hytte ved siden av det huset vi har? Skal vi prøve å kjøpe noe i området? Bygge om den gamle låven? Sove i campingvogn?

Forslagene har vært mange, og ikke alltid like gode.Det aller viktigste for oss var at vi alle ble værende på samme sted. Å være noen kilometer unna var ikke aktuelt for meg, det er jo det tunet og den utsikten som er sommerferie for meg. Å være for langt unna akkurat den gressplenen jeg løp barbeint over hver sommer etter to dager i bil, ble liksom ikke det samme.

Så da vi endelig fikk kjøpe et dødsbo som til og med er nærmeste nabo til vårt opprinnelige hus, måtte vi jo bare ha det! Budrunden foregikk den siste uken av ferien vår, og etter en utrolig nervepirrende ettermiddag, kunne vi endelig si at vi var de nye eierne! Nøkkelen fikk vi den aller siste dagen av ferien, og vi rakk akkurat å feire med chablis på den noe falleferdige terrassen vår før vi kjørte sørover igjen. Huset fikk vi fullt møblert, med bestikk i skuffene og kaffe i skapet.
Nå venter en spennende og morsom oppussingsjobb, og vi har gjennom vinteren jobbet med hvordan det hele skal bli til slutt.

Interiøret blir selvfølgelig inspirert av de lyse nettene og den vakre naturen rett utenfor døra. Heldigvis er huset relativt enkelt å gjøre noe med. Gulvet er slipt for noen år siden, og har fin, smal plank. Veggene trenger stort sett ikke noe annet enn litt beis. Vi prøver så godt vi kan å ta vare på det som er i huset, og har lyst til å beholde så mye som mulig av følelsen i huset. De fleste av de gamle møblene går ut, blant annet sofaer, stoler og madrasser. Naturlig nok. Men mye blir.
Med huset fulgte det et uthus fylt til randen av alle mulige slags ting. Stoler, bord, ved, materialer, gressklippere, vinduer, dører og alt annet man kan tenke seg. Gleder meg til å åpne den om ikke så lenge, og se om den skjuler noen skatter.

Også et naust med båt fikk vi med på kjøpet. I naustet var det alle mulige former for gull. Gamle, rare stoler, oljekanner, trekasser, tau, garn pluss uendelige mengder andre ting. Lykke for en sånn som meg.Det første flyttelasset har allerede dratt, da mamma kjørte nordover i dag tidlig, og fylte bilen med det hun fikk plass til. Søster tar resten av lasset med seg, og ordren på Ikea ligger klar til bestilling.
Beis, maling, sengetøy, gardiner, kopper kar og kniver er på vei nordover, og vi gleder oss såååå mye til å sette igang!

Gjett om det er noen som gleder seg til sommerferie?!?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!