mandag 23. april 2018

Prosjekt drivhus

Uansett hvor mye jeg lengter etter våren, kommer den alltid like overraskende på meg. Fra snø, is og slaps den ene dagen, til at den plutselig er der den neste!

Sånn ble det i år og, med en helt nydelig helg med strålende solskinn, verandadøra åpen og jobbing i hagen. Jeg kom hjem fra tre dager på møbelmesse i Milano på fredag, og endelig hadde haugen med snø smeltet i oppkjørselen! Jeg ble lykkelig!

På lørdag dro vi på Plantasjen, og da de hadde drivhus på salg, klarte jeg ikke å la være. Jeg har ønsket meg drivhus i sikkert ti år, og endelig kunne jeg kjøpe meg ett!
Vi gikk igang med bygging av fundamentet på søndagen, og det tok bittelitt lenger tid enn vi hadde regnet med... Men SÅ fint det ble! Oj, nå ble det mange utropstegn her ;)

Men jeg er bare så fornøyd, og har tenkt på drivhuset i hele dag. Jeg fantaserer om hva jeg skal plante i det, hvordan jeg skal plante det, skal jeg ha potter eller bakker, jeg må ha en fin stol, puter og et par fine lysslynger. Målet er å starte med å sette opp selve drivhuset på søndag, også fortsetter vi 1. mai om vi trenger det.


Min kjære, flinke Svigermor hjalp meg, og vi startet med å fjerne plantekassene vi har hatt stående et par år, og forsøkte å jevne ut jorda. Vi fant noe gammel belegningsstein i garasjen, og dette har vi brukt for å bygge opp fundamentet og få det rett. Drivhuset blir stående i en svak helling, så det var viktig å få bygget opp nok på den ene siden.

Jorda fra plantekassene var fin og tykk, og denne gjenbrukte vi både inni og utenfor fundamentet. Rundt belegningssteinen brukte vi gress som vi hadde tatt opp da vi planet ut plassen. Her har jeg også tenkt til å så litt, det hadde vært så koselig å få markblomster rundt drivhuset. Planen er å legge en duk over jorda inne i drivhuset, og et plastgulv over det igjen. Da blir det fint og rent inne i drivhuset, samtidig som det får puste og leve.Jeg gleder meg så mye til å hente tomater i drivhuset og sitte og lukte på gressløk, mynte og oregano. Gressløken fra flere år tilbake hadde allerede begynt å spire ute, så den reddet jeg i et par plastpotter så lenge.

Jeg legger sikkert ambisjonsnivået altfor høyt som vanlig, men det bryr jeg meg ikke så mye om, for jeg er så glad for endelig å ha fått drivhus!1 kommentar:

  1. Didnt thought that terrace roofing can be so good. Until now, my thoughts were why to look around for such roofing, plus it will surely cost big. Well, this blog changed my mind, and now I am looking to have a meet with the website to fix something interesting within my budget.

    Drivhus | Drivhus Til Salgs | Terrasse Tak | Polykarbonat | Polykarbonat Platter | Kanalplast | Drivhus Plast | Drivhus I Tre | PVC Gardin

    SvarSlett

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!