søndag 1. desember 2013

Julekalender og dårlige mammaer


Mine barn får ikke pakkekalender.
Etter mye frem og tilbake har jeg bestemt meg.Jeg orker ikke 48 små, ubrukelige ting som slenger rundt i huset, og som ikke kommer til å bli lekt med.
Og hva i all verden skal man kjøpe til to gutter på tre og ett og et halvt år som har mer leker enn de noen gang kan komme til å trenge? Småbiler har vi eskevis med, klistremerker er morsomt i nøyaktig et halvt minutt, fargestifter betyr at jeg må overvåke to gutter tidlig om morgenen, når jeg egentlig må bruke den tilmålte tiden på å smøre matpakker, hente rene klær fra tørkeskapet og grave fram vott nummer to fra under skostativet.


Men hva med nyttige ting som de allikevel trenger, tenker kanskje du?
Tja, sokker? Og.... ja, hva mer? De har absolutt alt de trenger! Og en treåring som får et par sokker i kalenderen er lik en sur treåring. Beklager; det er mulig det bare er mine unger som har høye forventninger når de får noe som er pakket inn. Men å da åpne et par sokker! Nei, den sure treåringen trenger ikke jeg.Nei, pakkekalender er for meg ensbetydende med å skape seg arbeid.
Noe jeg er generell motstander av.

Så i år blir det en fin, koselig kalender med noe de syns er godt. De har vært med å lage den selv, og den etterlater ikke noe annet enn smuler. Så får vi se om og når pakkekalenderen gjør sitt inntok her i heimen.

Og nei, vi feirer ikke barnebursdager heller vi, før barna er minst fire år.
Selvfølgelig har de bursdager med tanter og onkler, bestemødre og alle andre som er glad i dem. Men et eget bursdagsselskap med masse småtasser, nei der er jeg og husfar altfor egoistiske til å ville ofre begge fridagene i én helg.

Dette gjør meg kanskje til en dårlig mamma? Jeg ser alle de fine julekalenderne som flyter over på facebook og i alle andre kanaler. Broderte, sydde, klipte og limte. Jeg kommer rett og slett litt til kort. Jeg tror nok jeg skulle fått det til. Men det var det med å skape seg arbeid da.
Kanskje neste år, tenker jeg.

Og nei, jeg har ikke blitt spesielt flinkere til å dekorere pepperkaker siden i fjor...

God 1. søndag i advent!
6 kommentarer:

 1. :D Peparkakekalender her og. Ein treng ikkje forklare eller forsvare nokon ting tenkje eg. God forledre er det i kraft av heilt andre ting enn kor mykje matrielt ein ka gje borna våre. I allefall her i eit land dei fleste har meir enn nok. ! kalendaren dykkar var både flott og heilt sikkert smakfull :D

  Klem og god advent

  SvarSlett
 2. Veit du eg synest du er ei fantastisk mamma❤️Korfor skal vi alltid gjere som det liksom blir forventa i samfunnet og korfor skal alle gjere likt,eg liker å gjere slik som ikkje alle andre og det beste er å gjere det ein sjølv synest er bra for ein sjølv og sin familie uansett kva andre burde meine:)


  Ønsker deg ei fin førjulstid:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. For et forfriskende innlegg! Ikke la deg presse til å gjøre noe bare fordi "alle andre" gjør det. Man må gjøre det man selv syns er gøy og kjekt. For noen er det å lage julekalender, for andre er det å ikke lage julekalender... Og det å være en god mor består av så mange andre, mye viktigere ting enn en julekalender. Slapp av og kos deg du, fri for kalenderpress.

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Vi skal pusse opp gangen, og da jeg surfet etter ideer kom jeg over bloggen din og bildene fra da dere hadde pusset opp gangen deres. Nyydelig gråfarge :)
  Husker du fargekoden på den?

  Ønsker dere en fin fin førjulstid, og skjønner godt at du ikke følger presset etter å lage kalender. Spis klementiner og kos dere med julekalender på tv :)

  SvarSlett
 5. Hei Line!

  Alle fargekodene våre kan du finne her: http://piko-etnyttkapittel.blogspot.no/2013/02/veggfarger-og-fargekoder-i-hjemmet-vart.html.

  Den vi brukte i gangen heter Kalkgrå fra Jotun. Er fremdeles veldig fornøyd med den :)

  Fin adventstid til deg og, her nytes den med pepperkakespising til den store gullmedalje ;)

  Hilsen Kristine

  SvarSlett
 6. Synes slett ikke du er noen dårlig mamma om du ikke lager pakkekalender :)
  Jeg er 100% enig i at å fylle en kalender med små ubruklige leker er meningsløs og bortkastet både tid og penger! Ha prøvd det engang og aldri mer.
  Innholdet i vår kalender er bare en liten godisbit, ikke noe fancy ;) Men kunne likså godt hatt pepperkaker inni den :)
  Det viktige er jo å gjøre det man har lyst til og ikke føle på noe stress og press :)
  Er helt sikker på at dine barn er fornøyd med en pepperkake jeg :)
  Ha en fin uke!
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!