lørdag 19. oktober 2019

Liten omgjøring i hagen fra tidlig i sommer


August er fremdeles sommerferie, september forsvinner i en grøt av høstferie, hverdag, litt sommer og litt høst. Men når vi har kommet forbi midten av oktober, må vel til og med jeg innse at det er høst på ordentlig.

Rett før vi kjørte nordover på sommerferie, gjorde vi et par endringer i hagen, som har vist seg å bli veldig fint. Rett nedenfor terrassen, utenfor kjøkkenvinduet, hadde vi et område som det aldri ble noe orden på. Det var ikke nok jord til at gress kunne vokse der, og vårt tyrolerhus har et takutspring som gjør at jorda sjelden får vann der. Vi har naturtomt, og i løpet av de syv årene vi har bodd her, har vi fått frem mer og mer av fjellet under lyng og jord rundt på tomta.

Vi bestemte oss for å fjerne jorda som kun var et gjørmehøl for barn og bikkje å leke i, og flyttet jorda nedover på tomta. Sånn fikk vi litt mer jord der vi trengte det, og fikk fjernet den tørre jorda. Vi brukte stein som dukket opp under gravingen til å avgrense sonene litt, før vi slang på gress- og blomsterengfrø.


Den stakkars gravplassen etter drivhuset fikk også litt omsorg, med noen fine stauder og litt pynt. I samme slengen lagde vi en fin sittebenk av noe overskuddsmateriale vi hadde, og fikk tettet igjen et gammelt blomsterbed som nabokatten brukte som privat toalett. Lillebror skar ned de store rabarbrabladene, også lagde vi rabarbrapai etterpå.

Det ble så fint å få litt orden på det vi ser på hver dag fra kjøkkenvinduet! Rent og pent berg istedenfor gjørme, med plass til fine krukker og blomster.

Jeg hadde virkelig ingen forhåpninger om at det skulle bli noe av blomsterenga vi sådde, men da vi kom hjem fra ferie, hadde det kommet masse fine blomster, i tillegg til tykt, fint gress. Til og med valmuer i foskjellige farger hadde vi fått! Så nå håper jeg at det frøer seg, så jeg får nye blomster til neste vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!