tirsdag 6. august 2019

Sommerhus - kjøkken før og etter

Kjøkken og stue er strengt tatt ett samlet rom i det fine sommerhuset vårt, men jeg har delt opp innleggene, for jeg har jo tatt så utrolig mange bilder. Noe av det fineste med huset vårt, er faktisk at oppholdsrommet er så stort, og at det er mulig å ha flere forskjellige steder å oppholde seg og sitte, ligge eller sove, alt ettersom. Det kommer godt med når man er to store, to små og en hund på samme plassen i fire uker av gangen.
På kjøkkenet var det en typisk 70-tallsinnredning med rustfri utslagsvask og høye overskap med skyvedører. Denne måtte vi jo selvfølgelig beholde. Den var malt i bonderødt- og blått, vi pusset den og malte tre strøk med en veldig fin grønnfarge. Vi hadde tenkt til å bytte håndtakene, men det viste seg å være ganske vanskelig å finne noen som passet, så da beholdt vi bare de vi hadde, av frykt for å ødelegge skuffene om vi tok nye hull. Et godt tips om du har noe lignende, er å legge dem i klor en liten stund, da blir de mye hvitere. Vi har også gjort dette med gamle lokk til stikkontakter og lignende, og det funker som bare det!


Vi var så utrolig heldige å få med alt av dekketøy i kjøkkenhyllene, alt det tok vi selvfølgelig vare på. Hyllene var litt slitt, så jeg har lagt dekorfolie på hylleplarene for å få dem rene og litt mer delikate å ha kopper og glass på. Vi supplerte med Ikea-innredning for å få litt mer benkeplass. Og nå har vi skuffer til alt det vi trenger i sommerhuset vårt. Vi valgte eik på innredningen fra Ikea, slik at den ikke stikker seg for mye ut. Ny kjøkkeninnredning i sånne gamle kjøkken, blir gjerne litt voldsomme, da den originale innredningen gjerne er både lavere og grunnere enn dagens standard. Vi valgte en benkeplate i eik laminat. Det strider egentlig imot alt jeg tror på, å velge et materiale som ikke er "ekte," men her var det faktisk det riktigste valget. Benkeplaten og innredningen går i ett, og laminat har blitt så fint nå at du nesten ikke kan se at det er plast ;)

De fine porselenskrukkene og hyllen på veggen fulgte med huset, jeg har bare malt hyllen i samme farge som innredningen. Spisestuemøblene stod der, og de passer perfekt. Vi har også en ileggsplate til bordet, så nå kan vi ha mange gjester! Jeg har alltid hatt lyst på et rundt spisebord, og det er så hyggelig å spise sammen der, eller spille kort på kveldene.

Vi gjenbruker alt vi kan, og vi rakk å henge opp litt av den morsomme dekoren som var der fra før av før vi måtte sette nesa hjemover. Og hvilken lykke det var da vi fant ut at Kenwood kjøkkenmaskinen som stod der ikke bare fungerte ypperlig, men også passet perfekt i fargene!


 Og sånn så det ut før:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!