onsdag 3. juli 2013

Klässbols Linneväveri

                                                                                                                                            sponset ferie


Klässbols Linneväveri ligger i idylliske omgivelser rett utenfor Arvika. På vår reise i Värmland var vi innom denne sjarmerende fabrikken som lager de vakreste vevde stoffene.

Cenita Johansson Åsen tok varmt imot oss. Hun er én av fire deleiere og fjerdegenerasjons Johansson. Hennes oldefar, Hjalmar Johansson, startet suksessen med å veve linlaken og håndduker til venner og bekjente på begynnelsen av 1900-tallet. Klässbols Linneväveri har en spennende historie og er Kongelig hoffleverandør i Sverige. De leverer til både kongehus, regjering og norske og svenske ambassader. Forrige uke leverte veveriet 270 meter lintapet som skal settes opp i Oslo Rådhus!


               Utsnitt av tapeten som skal i Oslo Rådhus                                     Storebror sjekker ut fossen ved Kaffkvarnen


En kjempefin butikk med egen avdeling for andresortingsvarer, ga mange muligheter til å nyte de nydelige mønstrene, fargene og teksturene som er i de vevde varene. Dette var virkelig et sted for mor i familien! Så ble da noe også med hjem, blant annet en variant av denne fine, rosa puta på bildet under her.

Etter litt shopping, tok vi litt «fika» på Kaffekvarnen som ligger rett nedenfor fabrikken.
En veldig koselig café med gode boller! Og veldig fin kaffekjele!.............Dette innlegget er en del av en serie innlegg om vår reise til Värmland i Sverige. Vi var så heldige å vinne en reise med Magasinet Reiselyst og VisitSweden. Vår reise kan du følge på Magasinet reiselyst på nett. Jeg skriver om turen vår her inne fordi jeg har lyst til det, jeg er ikke betalt for det. Alle meninger og bilder er mine egne.

Turen vår kan du følge HER og HER!1 kommentar:

Tusen takk for at du bruker av din tid og legger igjen noen ord!