fredag 29. juli 2016

Enkel bringebærpai








Er det noe jeg syns er tilfredsstillende, er det innsanking! Jeg elsker når det er bær i skogen og bær i hagen. Når det er sukkererter i grønnsakshagen og blomster i grøftekanten. I år har vi helt ekstremt mye bringebær i hagen, og jeg plukker og plukker. Markjordbærene brer seg også utover, og det lukter søtt og godt på hele den ene siden av huset.

Og med min lille bakemester i hus, må det selvfølgelig bakes!
Denne gangen ble det en superenkel pai med bringebær, blåbær og revet sitron. Nam!
Sammen med vaniljeis var dette perfekt kveldskos!







Oppskriften fant jeg her.


Ha en fin fredag!




torsdag 28. juli 2016

Oppussing av entré







Jeg tenkte det var på tide med litt interiør her inne igjen, og selv om det er ferie (eller kanskje spesielt derfor), tar ikke hjernen helt fri. Jeg må ha noe å holde på med, og nå er det gangen som trenger å bli litt mer praktisk (og litt finere).

Vi har terracottafliser på gulvet og disse lå her da vi kjøpte huset for fire år siden. Vi har ikke sett noen grunn til å bytte dem ut enda, selvom det kanskje ikke er de flisene jeg hadde valgt selv. Gangen er relativt stor, men gulvet gjør at den er ganske mørk. Det er intet mindre enn fem dører, en trapp og en stor åpning inn til stuen som også krever plass i dette rommet.

Jeg har derfor lyst til å lysne og myke opp rommet med en stor matte på gulvet, samt tilføre noen elementer jeg syns kan fungere sammen med gulvet, i og med at dette er ganske dominerende. Jeg har derfor planer om å tilføre elementer som rust- og rosafarger, sort, kork og grønne planter. Flaks for meg at det er salg omtrent overalt akkurat nå også!

Vi trenger oppbevaring til luer, votter og ymse småting, og jeg har funnet en kjøpmannsdisk på Finn som jeg pusser opp akkurat nå. Tror den blir bra når jeg blir ferdig med den!

Jeg har kledd en vegg med kork allerede, og det ble veldig tøft! Det eneste jeg ikke har en konkret plan for enda er benken. Vi trenger noe når sko skal taes av og på, og jeg syns denne fra Skagerak er enkel og veldig fin. Meeen, den er dyr. Derfor prøver jeg å finne en måte jeg kan lage en enkel benk på, og puten på toppen skal jeg alltids få til. F eks med skinnbelter fra H&M..? Jeg holder dere oppdatert når jeg finner på noe lurt ;)



Deler av gangen vår slik den ser ut en vanlig dag i ferien. Ikke så ille egentlig, men den fungerer ikke optimalt. Malm-kommoden har bare havnet der etter andre ommøbleringer, og diverse rot havner oppå den.

Som dere ser, er det ganske enkle elementer jeg har planer om å tilføre for å endre uttrykket, og målet er også at det ikke skal koste for mye. Jeg håper dette blir som jeg har tenkt, før- og etterbilder kommer om ikke altfor lenge!









onsdag 27. juli 2016

Mojitoonsdag med bringebærtvist








Her i huset har vi noe som heter Mojitoonsdag. Hver onsdag (stort sett) koser vi oss med mojito etter at gutta er i seng. Det er så bra å være litt gæern midt i uka, og mojito er en super belønning for at man er halvveis til helg, hehe!

Nå i ferien har det blitt både mojitomandag og -tirsdag (ups), men det er vel lov når det er ferie eller?

Her en kveld prøvde vi bringebærmojito med bringebær fra hagen, og det var kjempegodt!
Vi lager alltid mojito på slump (og ofte lager far i huset dem bittelitt for sterke), men jeg har forsøkt å sette opp en slags oppskrift under:



BRINGEBÆRMOJITO

En klunk lys rom - ca 4cl
En neve mynteblader - ca 10 stk
En neve bringebær - ca 10 stk
Saften fra 1 lime
Litt sukker - ca to spiseskjeer
Isbiter
Blandevann - f eks kullsyreholdig vann med lime




Ha rom, mynte, lime, bringebær og sukker i et glass. 
Bruk en morter eller lignende til å mose godt. 
Fyll på med isbiter, og fyll deretter opp glasset med blandevann.
Bland godt sammen og smak til med evt mer sukker eller lime.

Server med sugerør og nyt onsdagskvelden!


---







tirsdag 26. juli 2016

Her henger vi om dagen







Det er utrolig hvor mye morsomt man får tid til når man har hjemmeferie.
I dag hang vi opp en hengekøye på terrassen, og det var stas både for liten og for stor.

Det kom en ordentlig regnbyge akkurat da vi hadde fått den opp, men sola kom raskt tilbake, og solnedgang med bok i denne var absolutt ikke feil.




Hvis du trenger tips til hvordan du henger opp en hengekøye som kan taes ned igjen på et blunk, sjekk denne nettsiden.
Bildet viser knuten vi brukte, og den satt som et skudd (jeg hadde ikke tro på den i det hele tatt, men min mann insisterte, hehe). Og det beste er at hengekøya enkelt kan taes ned igjen om regnet kommer fort.

Så hvis noen etterlyser meg - jeg er her!






Sommerferiefrokost







Lykken er nyrørt bringebær fra hagen på "Pappa-brød."

Vi er så heldige å få nystekt brød hver eneste morgen i ferien, og det er takket være vår snille pappa. Han rører sammen deigen før vi legger oss, også har vi deilig nybakt brød neste morgen. Nam!

Hvis du også vil lage "Pappa-brød," heter det egentlig Eltefritt hyttebrød, og du finner oppskriften her.

God frokost!






mandag 25. juli 2016

Fargerik hage








Dette er bokstavelig talt et tverrsnitt av min hage akkurat nå. Alt dette plukket jeg med meg inn fra en liten runde nå i ettermiddag. En del blomster er på hell, men ikke visste jeg at liljekonvall nesten er like vakker når den er avblomstret!

Vi har også hagen full av markjordbær og bringebær, og jeg klarer ikke å plukke alt før det blir overmodent. For meg som elsker å sanke, er dette en drømmesituasjon. Vi spiser det vi makter, i morgen skal det lages bringebærterte og gutta mine får bringerbær på havregrøten. For en luksus!

Å, så deilig det er med hjemmeferie. Vi har absolutt ingen planer, og nyter det til fulle. Enda to uker igjen, og jeg gleder meg til å fortsette å surre rundt huset og ordne litt her og der.

Nå som vi har tømt boder og garasje, er det jo det morsomme igjen. Henge opp hengekøya, se at hagen er delvis på stell, kløyve litt ved og ligge på benken ute med en god bok og solhatt.

Som jeg elsker sommerferie!
SaveSave

fredag 22. juli 2016

Feriemodus






Vi er tilbake fra to fantastiske uker på Kreta! Vi har hatt det så utrolig flott, og det var rett og slett litt sjokkartet å lande hjemme.

Denne uken har far i huset jobbet, mens vi andre tre har stelt hjemme. Og her trengtes både det ene og det andre å taes tak i, så vi har heller ikke vært arbeidsledige. Vi har tømt alle boder og loft i hele huset, og kastet så mye! Jeg er en sånn person som blir stressa av å ha det rotete inne i rom jeg ikke ser daglig (sånn er ikke mannen, for å si det sånn), så nå er det ro i sjela, skal jeg si deg! Rommene som ble endevendt, trenger fremdeles en lien opprydning, men det tar jeg en regnværsdag. Det er altfor fint vær ute til å sitte inne nå.

I tillegg hadde hagen nesten grodd helt igjen, så snille svigermor/privatgartner kom og hjalp oss å klippe litt! Ugresset hadde grodd meterhøyt på sidene av huset, og til og med en rotete trillebår blir jo fin i så nydelig vær!

Vi har enda noen uker igjen med ferie, men ingen planer. Foreløpig er det godt å være hjemme, men kanskje vi finner på noe morsomt vi kan ta litt på sparket.

Jeg har (selvfølgelig) tatt en drøss med feriebilder fra et helt fantastisk hotell på Kreta, det skal dere få se, bare jeg klarer å rote igjennom alle minnekortene ;)

Ha en fin helg, er ikke ferie det beste?!