tirsdag 31. mai 2016

En vakker sommerdag








I dag kom virkelig sommeren for fullt her hos oss!
Stekende sol, lek i vannsprederen, grilling og kos.
Gutta elsket selvfølgelig varmen og hadde det helt supert nede på berget med vannlek!

Håper varmen holder seg litt, alt blir liksom lettere og bedre når det er så deilig ute.








Vi har vært på foreldremøte for vår snart skolegutt (!), det er avslutning i barnehagen og på fotballen, og dagene er generelt tette med aktiviteter. Gleder meg enormt til sommerferie, men det er viktig å stoppe opp, trekke pusten og huske at det er disse dagene man lagrer dypt i hjertet.

Sov godt!








søndag 29. mai 2016

NOORA PLUSS WILLIAM








At det går an å bli så utrolig opphengt i en Tv-serie da! Jeg trøster meg med at det er jammen ikke bare jeg som går helt av skaftet! Og når det er så bra som Skam er, så er det liksom greit å være helt ensporet.

Helt på tampen av søndagen, før jeg ruller i seng, må jeg vise dere den utrolig kule genseren jeg lagde i dag! Så klart jeg ville ha en sånn Skam-genser som jeg har sett så mange har på Instagram.

Min er laget på enkelt vis med en billig ensfarget genser fra H&M, og stryk-på-bokstaver.





Også måtte jeg jo selvfølgelig lage en til mannen også, som er minst like obsessed som det jeg er!

Serr assa!




lørdag 28. mai 2016

Fredagsfølelsen









På tide å rulle seg i seng! Jeg har sovnet et par ganger på sofaen, SKAM er selvfølgelig sett (og jeg EEEELSKER det) og vi er klare for en fin helg!

Helgeblomstene ble syriner som vokser ved siden av togstasjonen og liljekonvall fra hagen. Elsker at sesongen for gratisblomster er igang!

I morgen skal vi på planteloppemarked, det blir spennende! Ønsker meg rabarbra og en syrinbusk.

Ha en fin helg!











torsdag 26. mai 2016

Home office in the making










Det går sakte, men sikkert fremover på kontoret, og det blir så fint!

Undervurderte kanskje litt hvor mye som må ryddes når man snur et helt rom på hodet... Men nå er det meste av skap og hyller skrudd opp på veggen, så da er det bare ryddingen som gjenstår. Håper å få ordnet ferdig der inne i løpet av helgen.

Gleder meg til å slippe å ha bunaden hengende i hverdagsskapet mitt, og å ha et ordentlig sted å lagre sengetøy. Sånt man blir glad av når man er voksen...

Nå skal det bli så deilig med helg!
Jeg er så sliten at det går helt rundt for meg...

Hurra! Fredag i morgen!




tirsdag 24. mai 2016

Blomstrende snapshots





Noen få snapshots fra vår litt hektiske ettermiddag. Vi gjør om gjesterommet/kontoret til ordentlig kontor og musikkrom, og det krever litt kan du si. Vi maler og skrur og fikser, men så blir det så fint og da! Så mens hele huset står på hodet, nyter jeg min fine grønne jungel inne.

Håper det snart nærmer seg ferdigstillelse på kontoret vårt, og da skal dere selvfølgelig få se! Jeg syns det blir sååå fint!

Nå må jeg karre meg i seng, jeg må begynne arbeidsdagen fryktelig tidlig i morgen, for å klemme inn en arbeidsdag før time på helsestasjonen kl ett. Hjelp! Jeg trenger virkelig en hjemmeværende kone for å rekke over alt.

Sov godt!








søndag 22. mai 2016

Spring rain






Sorry at det blir litt mye utespam her om dagen, men det er liksom ute det skjer da.
Bortsett fra at jeg har malt en vegg inne i helgen. Og prøver å gjøre om et helt rom.
Men det kan dere få se en annen dag.





Uansett, i dag har det regnet og vært grått, men jeg syns hagen er like fin da jeg. Vakre dråper i gresset og regntunge blomster. Det gror så fint til rundt rundt steinhellene og plantekassene, og det begynner å få det sjarmerende tilfeldige preget jeg vil ha. Jeg satte ned noen stemor jeg hadde til overs, og det som gror oppi kassen er paprika, og ikke løk som det står på skiltet fra i fjor.



Plommetreet vårt er det noe rart med. Det er fint og grønt på våren, og vi er så optimistiske, og så skjer det ingenting med det utover sommeren. Vi har hatt det i fire år, det kan vel ikke være normalt? Og den fine lekebilen vi fikk i fjor må virkelig få litt kjærlighet i år.

Agurkplantene og sukkerertene har også fått luftet seg litt på verandaen, og jeg tror de skal få komme ut i plantekassene snart.


Mens mamma var ute, var det selvfølgelig en liten kar som måtte kjenne om regnet var så kaldt som mamma sa...


Ha en fin søndagskveld!







torsdag 19. mai 2016

DIY - Hengepotter







Jeg startet så vidt på min lille gruppe med hengeplanter i fjor, og nå fikk jeg endelig tid til å lage noen flere. Jeg har helt dilla på planter om dagen, og jeg syns det er så inspirerende med masse grønt rundt meg. Så da terrassen ble gjort istand for våren før 17. Mai, benyttet jeg noen ledige øyeblikk til å lage flere hengepotter.





Pottene er utrolig enkle å lage og blir veldig dekorative. Jeg er jo kun kjent som "Sparmor" her hjemme, og er ikke spesielt villig til å betale store summer for noe jeg kan få til selv. Så da alle hengepottene jeg fant var veldig dyre, bestemte jeg meg like gjerne for å lage noen fine av det jeg allerede hadde liggende.




Mannen hadde tatt med en stooor boks mais ment for storhusholdning hjem fra jobb, samt at jeg hadde spart på et par tomme fiskebollebokser. Grå- og gullfarget spray hadde jeg i boden, og perlene fant jeg i en bortgjemt eske på kontoret (den som sparer, han har...). Perlene var egentlig turkise, men jeg sprayet noen av dem grå, og noen av dem med gullfarge. Den grønne lærsnoren er fra bryllupet vårt, da vi brukte den til alt mulig rart.

Så var det bare å spraye og montere, for så å plante.






Det ble så koselig og grønt ute på terrassen vår!

Tenk at det er helg igjen! Så utrolig godt med slike korte uker.
Ønsker meg varme og sol, slik at vi kan være ute på vår grønne terrasse.








onsdag 18. mai 2016

Sommerblomster








Det var på tide å rydde opp litt i hagen, og jeg rakk det akkurat til 17. Mai.
Dagen før svidde jeg av litt penger på Plantasjen og fikk kjøpt inn masse fine blomster.
Ettermiddagen var så varm, og jeg koste meg i mitt lille rotete plantehjørne.






Jeg gikk for hvitt og lilla i år, og verandaen ble så fin etterpå.
Fremdeles litt uferdig, og alle putene var ikke på plass, men det kommer seg!
Et morsomt gjør-det-selv-prosjekt fikk jeg også tid til, det kommer i morgen!



tirsdag 17. mai 2016

Ah! 17.Mai!








Så var denne dagen over også! En veldig koselig dag med strålende vær sammen med besteforeldre og tanter og onkler. Også vår lille kusine da. Som fyker rundt som en liten rosa drøm sammen med mine møkkete gutter. Og de elsker henne.








Jeg prøver å ta så mange søte bilder av mannen min sammen med vårt lille tantebarn som jeg bare klarer, sånn at han skal forstå at vi trenger en liten jente. Moahahaha!






Nå må mine såre føtter legges høyt før det er en tidlig på´n igjen i morgen. Hvorfor er det ikke en fridag etter 17.mai egentlig? Jeg bare spør!

Som storebror sa da han gikk og la seg, er det snart sommer nååå, mamma, siden vi er ferdig med 17. Mai? Og det håper vi, for nå vil vi ha sommer!

Håper nasjonaldagen har vært fin!








søndag 15. mai 2016

Botanisk Hage










En søndag for noen uker siden var været strålende og vi tok en tur til Botanisk Hage.
Helt siden jeg var i Botanisk Hage en gang på videregående sammen med tegnelinja, har jeg hatt lyst til å dra dit når det blomstrer. Når alle knoppene er på vei til å briste og fargene kommer tilbake etter vinteren.




Vi var nok bittelitt tidlig ute, men de typiske vårblomstene var kommet, og magnoliaen var også godt på vei. Så selv om det kunne vært flere blomster, hadde vi en fin ettermiddagsutflukt med besøk på Zoologisk museum først. Å se på dinosaurer og dyr er alltid stas!




I dag er det så mye vind her hjemme, så jeg prøver å pusle litt i hagen, men blåser mest bort.
Men det er ingen fare, det er alltids en seks, syv ikeaposer med tøy som skal brettes...



Ha en fin 1. Pinsedag!