onsdag 29. oktober 2014

På tide å krype under dyna





...Og her blir jeg til våren! Neida, men når høststormene herjer utenfor vinduet, er det deilig med et fint soverom. Derfor har soverommet fått en liten minimakeover de siste ukene. Rommet var fryktelig kjedelig og upersonlig, og nå som vi har flyttet tven inn dit, blir det jo faktisk til at man oppholder seg litt der i våken tilstand og. Så da var det på tide å gjøre noen enkle grep. Det hele var fort gjort og kostet minimalt, akkurat slik jeg liker det.

Hele den ene veggen med vindu har fått hvite, lette gardiner fra gulv til tak. Tven skjules bak gardinene og rommet virker høyt og luftig.

Sengegavlen var utrolig kjip, og den har fått et trekk av to gamle fløyelsgardiner. Vi trakk de bare rundt gavlen, og festet på baksiden med bred strikk og sikkerhetsnåler.



Tanken er å utvide bildeveggen over senga litt etter litt, foreløpig er det litt ekspressiv barnekunst, et kart fra New York og en liten hylle med små ting som har kommet opp på veggen. Et enslig snapshot fra kirketrappa må jo også med.

Av min tante og onkel i nord fikk vi et helt nydelig hjemmeheklet sengeteppe i bryllupsgave. Jeg hadde ønsket meg det leeeenge, og det er så nydelig. Men nesten for fint til å bruke til hverdags.




Så det er ikke så rart at jeg kryper under dyna i det øyeblikket gutta har lagt seg.
Høstmørket er virkelig over oss, og på soverommet er det deilig og varmt.

Dessverre gjør også høstmørket at man må ta bilder i mørket, men da får man i det minste øvd seg på hvitbalansen :)

Håper du har en fortreffelig uke, jeg gleder meg til hyttetur på fredag med gode venner!


mandag 27. oktober 2014

Skogen




Det virker ikke som det er lenge siden jeg tok disse bildene, 
men når jeg ser på dem nå, innser jeg at det må være en stund siden, 
for nå er skogen helt gul, og trærne er nesten tømt for blader. 


Den gule åkeren lå der så fristende og vakker, 
med tåken hengende ned over skogen bak, at jeg mistet toget til jobb.

God mandagsmorgen til deg!




søndag 26. oktober 2014

Søndag søndag søndag!


Og for en fin søndag det har vært!
Det var min sove-lenge-morgen, og med en ekstra time i døgnet er jeg meget fornøyd med ukens timing. En rolig dag har det vært, stormfull og våt her på Østlandet. Jeg har ikke beveget meg utenfor døren i dag engang, akkurat som jeg liker det. Sykdommen herjer enda, det liker jeg imidlertig ikke.

Jeg avslutter kvelden i sofaen med en av bryllupsgavene :) Nam!

God søndagskveld!



lørdag 25. oktober 2014

Dykk



Endelig ble det sol! Etter mange dager med regn i bøttevis, var det godt med et lite solgløtt.
Både stua og alle hybelkaninene skinte!

Til bryllupet var vi så heldige å få det siste bildet i en serie av to bilder av den dyktige kunstneren Vibeke Slyngstad. Mannen fikk det første bildet til 30-årsdagen sin, og med løfte om å få bilde nummer to hvis vi giftet oss, var jo motivasjonen klar! Så nå har de begge fått sin plass i stua, og jeg er veldig fornøyd!

Vibeke Slyngstad er en del av vår bonusfamilie, og hun er utrolig dyktig!
Er veldig stolt og glad over å ha hennes kunst på veggen!



Den gamle loppishylla står nå der, med masse fine hjemmelagde og rare ting i. Utvalget byttes sporadisk ut, ettersom hva som forsvinner med mine gutter... Her står mitt første speilreflekskamera, noen rare vaser laget på fomingslinjen, elefanter og loppefunn.

Her er det en rolig lørdag med litt pusling, rydding og leking. Snart lørdagsgodis og bena høyt!

Håper du har en fin dag!




fredag 24. oktober 2014

Fin fredag!



Fikk plutselig akutt lyst til å blogge!

Er inne i en litt traurig periode om dagen, med mye sykdom og slitsomme dager på jobb.
Men det å ha lyst til å skape noe kreativt og dele litt av seg selv, er et godt tegn.
Jeg har kommet meg på instagram (@kristinestoreide) - veldig mye senere enn alle andre, og blir så uendelig inspirert! Det er jo så mange dyktige, oppfinnsomme, morsomme mennesker der ute! Folk som deler det ene bildet vakrere enn det andre. Men da er det plutselig enda vanskeligere å skulle dele mine litt halvdårlige foto... Det er hvertfall sånn jeg føler det akkurat nå.



Meeen, jeg har tatt et lite dykk ned i arkivet, for det er ikke så mye fotolys å skryte av om dagen, sånn at jeg hvertfall kan vise noe av det jeg har holdt på med mellom sommerferie og bryllup.
Kan ikke noen gifte seg snart, forresten, slik at jeg kan hjelpe til med å planlegge, for det var morsomt det!

Han søtnosen over her, er Ludvig! Han er nyeste tilskudd til familien vår, han er min søsters gullklump og er uendelig søt. Til tross for at han har ødelagt en stykk dyne, et og et halvt stykk gulvteppe i stua og et ukjent antall plastdyr.




Å ta bilde av det man spiser, gjør man jo støtt og stadig. Også har jeg kost masse på mine to vakre små. Her har jeg til og med klart å snike meg med på et bilde! Han her er litt mer glad i å være foran kamera enn han andre kan man si.

Nå fikk jeg skriblet noen tanker ned på "papiret," også håper jeg på noen solgløtt i morgen, så det går an å bruke kameraet igjen!

Jeg håper du har en helt strålende fredagskveld, beste dagen i uka!





mandag 20. oktober 2014

Ray of light



Ettermiddagens siste varme stråler inn gjennom stuevinduet. Kaster sine lange stråler på høstblomstene på bordet. Vi feirer én måneds bryllupsjubileum i dag!




Her jobber vi hardt med å kaste ut høstforkjølelsene.
Satser på at denne uken blir hakket mer produktiv enn forrrige uke.

Fin mandag til deg!



fredag 17. oktober 2014

"Det lukter snø!"


Storebror har sagt det i flere dager. Jeg har lurt på hva han mener med det.
Det har vært kald, tørr luft, typisk vinter.

Jeg slutter ikke å la meg forundre over hvor mye en sånn liten sjel får med seg.
Det er et halvt år siden det snødde sist, men stemningen, luften, temperaturen og lukten, husker han.



Hjemmedagen i går ble brukt til å se på snøen i verandadøra, snakke om snøen, om fuglene som drar til Afrika, om at vi snart kan gå på ski, og undring over hva cherrox egentlig er.

Fin fredag!


torsdag 16. oktober 2014

Sesongens første forkjølelse - og kjøkken


Det slår altså aldri feil. Husfar reiser med jobben; gutta blir syke. 

Tidligere i uka var det lillebror, og i går var det storebror som fikk feber. Når man er alene med to viltre unger, hvorav den ene er syk, den andre skal leveres i barnehage, det er minst ti viktige beslutninger på jobb som må taes før utgangen av dagen, ja, da kaster jeg inn håndkleet. 
Det var ikke så mye annet å gjøre enn å be naboen om å passe storebror (gjør ikke dere det?), mens lillebror ble levert i barnehagen, kjøpe nesespray og druer og ta en timeout.



Jeg fikk nesten litt flashback til tiden da jeg var hjemme i permisjon. Litt tung i hodet av for lite søvn, og et barn som krevde mye oppmerksomhet. 
Men vi koste oss vi. Fordelen med litt større barn, er jo at man faktisk kan se på en film sammen når man ikke orker så mye annet. Så det har vi gjort i dag. I tillegg til å ha forsøkt å rydde litt på kjøkkenet og ta de riktige viktige beslutningene på jobb. 



Vår fine nye brødrister som vi lager hoppebrød med (ja, for ristet brød hopper jo!) gjør seg godt på kjøkkenet. Også smaker jo brødet mye bedre med så fin rister! Bildet på veggen er fra et av høstens loppemarked, og er i akkurat de grønntonene jeg elsker. Det fine kopphåndkleet med brownstone-bygninger på er det eneste jeg bruker om dagen, for det er kjøpt i New York, og minner meg på fantastiske dager i kjærlighetsrus.

I morgen er husfar hjemme igjen, og jeg tør nesten ikke å nevne at jeg sitter og hutrer under en haug med pledd, med hodepine, vondt i huden og halsen og... FEBER....


søndag 12. oktober 2014

Tilbake...


"Nei, nå er jeg så lei av å se de derre druene på bloggen din!"
 Jeg skjønner ikke hva dere mener.. Druene har bare ligget som siste innlegg siden juli.. Kremt..

Men det er jo så hyggelig at noen faktisk etterlyser innlegg, så da får man kanskje prøve seg da :)

Oj, så mye jeg har opplevd på de månedene som har gått siden jeg blogget sist!
Det viktigste først; jeg har GIFTET meg!
Fest tre dager til ende, maaaassse planlegging og en helt uforglemmelig helg med alle vi er glad i!
Jeg lover å vise dere bilder etterhvert.
Bryllupsreisen gikk til fantastiske New York tre dager etter bryllupet, og nå holder vi så smått på å lande igjen etter alle følelsene og inntrykkene.

Jeg tenkte jeg like gjerne kunne slenge meg med på NIB sin utfordring "en dose farge på soverommet." Den ikke så fine sengegavlen på soverommet vårt har fått et lilla velourstoff i dag, men det skal komme flere endringer i dette noe kjedelige rommet etterhvert.
Det lilla stoffet ga rommet litt hotellfølelse, og sammen med de sykt fine putetrekkene med bryllupslogoen vår på, gleder jeg meg veldig til å legge meg i kveld! Putetrekkene fikk vi av min forlover og samboer, og jeg syns de er såååå fine!



Jeg starter mykt, og satser på å blogge bittelitt oftere enn én gang i kvartalet!
Legg gjerne igjen et spor, så jeg vet om det fremdeles er noen igjen der ute i bloggverdenen :)

Ha en fin søndagskveld der ute, jeg er tilbake!

For mange fine soverommet, gå inn HER!