torsdag 31. januar 2013

orden i sakene



Torsdag igjen, og det betyr planlegging og ukeshandling!

Jeg har vært på Granit (ikke sponset innlegg), og kjøpt meg noen klistremerker med tavlemaling. Et par av dem fikk plass på siden av kjøkkeninnredningen, og der henger nå ukeplanen. Fint å skrive opp middagene og diverse avtaler gjennom uken.



Flere (blant annet mamma) har vært sjokkert over at jeg skriver rett på kjøkkenet! Det er ikke så lett å se at det sitter et klistremerke der, hehe ;)

Ha en fin torsdag!

onsdag 30. januar 2013

våryr

Akutt lengsel etter våren resulterte i litt grønt på kjøkkenbenken i går. Jeg malte en eske jeg har hatt en stund,  og satte basilikumen oppi. Fargen på esken var en skvett maling jeg hadde igjen fra rommet til lillebror.
Oljene i esken fikk vi i innflyttingsgave, og formen på flaskene er så fin!


Det fine bildet på veggen fant jeg på loppemarked i høst, og det forteller historien om mange forskjellige urter, med dyrketips og bruksområde for dem. Jeg syns den er så fin, både i uttrykket og i fargene, og den passer godt inn her på kjøkkenet.



Håper du har en fin kveld!

Min kveld tilbringes alene i sofaen, jeg venter min kjære hjem i morgen (heldigvis)!

mandag 28. januar 2013

The Thief



Forrige uke var jeg sammen med gode kollegaer på befaring og middag på The Thief på Tjuvholmen. Stordalens hotell er tegnet av mine flinke kollegaer i Mellbye Arkitekter AS, og det var veldig morsomt å se resultatet av flere års arbeid! Både arkitekter og interiørarkitekter på kontoret har jobbet hardt med prosjektet som jeg syns har blitt virkelig flott!

Kontoret har tegnet både selve hotellet, alt av fast innredning, himlinger med belysning og hotellrom med bad. (Møbler, gardiner, stoffer og en del løs belysning har ikke vi hatt ansvaret for.) Det lille halvåret jeg rakk å jobbe mellom mine to permisjoner, jobbet jeg stort sett med himlinger og noe fast innredning. Siden jeg forlot tegningene på et tidlig stadium, var det ekstra morsomt å se at en del av det jeg hadde drodlet på papiret faktisk var utført.

(et litt mørkt interør og høy iso gjør sitt til at bildene er lit kornete...)


 Trapperommet er nydelig, med glass, stål og mørke trepaneler, i tillegg til kunst mellom hver etajse.


 Dørene til hotellrommene er markert med mørke trepaneler, mens selve korridoren har lysere trepaneler.



Min dyktige kollega Cathrine har tegnet de fantastiske veggene på disse to siste bildene.

Det var veldig hyggelig å være sammen med kollegaene mine igjen, ikke så lenge til jeg er tilbake i jobbhverdag nå! Skal bli litt godt å skape igjen ;)

Fortsatt god mandagskveld!

torsdag 24. januar 2013

nytt i hus

Noen som ser hva vi har fått i hus?
Jeg har vært på salg, og syns selv jeg har gjort et kupp!
Strålende fornøyd, og veldig morsomt å finne noe man har ønsket seg lenge, og faktisk føle at man kan ta seg råd til det!

Skal få vist dere oversiktsbilder veldig snart!

I kveld tar jeg på meg de høye hælene, jeg skal nemlig på befaring og middag på The Thief på Tjuvholmen! Hotellet er tegnet av mine gode kollegaer i Mellbye Arkitekter AS. Jeg jobbet på prosjektet før jeg gikk ut i permisjon, men jeg har ikke sett det ferdige resultatet. Gleder meg veldig til det! Jeg tar med meg kamera og satser på å vise dere noen velvalgte bilder ;)

God torsdag!

tirsdag 22. januar 2013

interiørdag med hviit

Alle som kjenner meg (eller bloggen min) vet at jeg er glad i mønster av alle slag, gjerne grafiske.

Jeg har vært inne hos den fine nettbutikken hviit, og funnet frem til de mønstrene og fargene som treffer meg midt i hjertet akkurat nå. I tillegg har jeg slengt på et par bruksgjenstander som jeg liker spesielt godt.



Her er det en salig miks av puter, tepper, pledd og håndklær.

Jeg hadde nok ikke brukt alle disse mønstrene i smme rom samtidig, men jeg syns det er morsomt å sette dem sammen til én overdådig collage. Jeg syns fargene og stemningen i denne fører tankene til varmere og solfylte dager (må de komme snart).

Med denne moodboarden er jeg med i konkurransen om å vinne en interiørdag med hviit. Foredrag, hyggelig selskap, inspirasjon og lunsj hadde jeg ikke takket nei til nå. Følg linken, du kan også prøve lykken!


mandag 21. januar 2013

sjokolademandag



Kanskje ikke like sunt, men jeg nyter det jeg har igjen av permisjonen min ;)
En fin helg er over, og en ny uke er allerede i gang. Phu, som tiden flyr!




Helgen tilbragte vi med gulvlegging hos svigermor på lørdag, og koselig besøk fra familie på søndag. Jeg og storebror bakte kake til besøket, og det resulterte i formiddagssnacks på mor i dag. Deilig!

Takk for innspill på innlegget under her, dere har nok rett! Jærstolene vi kjøpte for en hundrings på loppis i fjor, blir nok værende en stund til. Liker de jo egentlig veldig godt, det er vel som dere sier; man blir litt lei av det man ser hver dag, kanskje spesielt når man er mye hjemme, sånn som jeg er!

En fin ny uke ønskes dere!

søndag 20. januar 2013

nye spisestuestoler?

Todde aldri jeg skulle si at jeg ønsket meg noe fra Jysk, men av en eller annen grunn syns jeg disse er veldig fine. Det er liksom noe elegant over dem, også syns jeg treverket (alm) er så fint.



Mannen i huset er ikke enig med meg, så det blir nok ikke noe av med det første.
Hva syns dere? Hadde de passet inn her hos oss?

lørdag 19. januar 2013

fin i tøyet


Jeg er litt gammeldags og handler sjelden på nettet - hvertfall ikke klær.
Jeg er i utgangspunktet ikke så flink til å kjøpe klær, men uten å kunne se og ta på klærne, syns jeg det blir veldig vanskelig. Men da jeg fant denne jakken, måtte jeg bare klikke den hjem. Her om dagen kom den på døren, og den var akkurat så fin som jeg trodde. Ser for meg at denne blir super å bruke på jobb. Til jeans, skjørt, skjorter og enkle topper.

(Blazeren er fra Zara, men da jeg skulle finne linken ser det ut som den er utsolgt)

God lørdag til dere!

fredag 18. januar 2013

for et år siden

stod vi med nøkkelen i hånda og lurte på hva i alle dager vi hadde begitt oss ut på...



Kjenner jeg blir litt kvalm når jeg ser bildene av slik det så ut. Fy, så mye jobb det har vært!
Lurer litt på hva de forrige eierne hadde sagt om de hadde sett hva vi har gjort med åttitallshuset deres.

Jeg har tatt noen bilder med den bredeste linsa jeg har, men meglerbildene har skikkelig vidvinkel. Håper likevel dere får et inntrykk. Før-bildene er i ganske dårlig kvalitet, de har jeg bare klippet fra prospektet.


Før/etter - bilder er alltid morsomt syns jeg, her kommer våre:



Phu, det var mye furu å fjerne. Jeg har hørt at furu er på vei inn igjen, håper ikke dette taket blir å finne i mange fremtidige boliger.


Umalt brystningspanel er vel lekkert eller? Legg også merke til hvordan panelet stopper diskret og tilfeldig bak den fiiine furubokhyllen ved vinduet.



Ser du det vinrøde kjøkkenet?


Åttitallspeisen er ikke så lett å gjøre noe med. Foreløpig står den som på bildene, men jeg ønsker å slå ned hele skiten, og ha en peis med glass slik at vi kan se flammene både fra stua og fra kjøkkenet. Det er jo noe å ønske seg, også er det jo helt gratis å drømme!


Helg igjen dere!

Ønsker dere en fin en!

torsdag 17. januar 2013

hverdager er det flest av



Hverdager er fine syns jeg. Når dagen går i den vante tralten med barnehage, jobb, litt rydding, litt vasking og middagslaging. Nå som jeg er hjemme, prøver jeg å forberede middagene i løpet av dagen, slik at ting går kjapt og greit når storebror er hentet i barnehagen.

Dette går som regel veldig fint, og jeg koser meg med å kutte grønnsaker, sette en pizzadeig eller forberede en gryte i løpet av dagen. MEN - jeg er elendig på å komme på nye middager! Derfor er det helt nødvendig at vi har en ukesplan, slik at jeg vet hva jeg skal forberede hver dag. Heldigvis har jeg en mann som er superflink til å lage mat, OG til å komme på gode ting å lage. Så vi setter oss ned på torsdager, lager en ukesplan og handler inn alt vi trenger. Fungerer strålende! Tidligere hadde vi ukeshandling på mandager, men det var så kjedelig å ha tomt kjøleskap i helgen, så da byttet mor dag ;)

Siste rest av julepynt lever enda i vinduskarmen, jeg har liksom ikke hjerte til å kaste den...
Almanakken for 2013 fylles flittig ut, det samme gjør jeg med tavlen på kjøkkenet. Må bare komme meg til Granit og kjøpe en ny krittusj! Ser også ut som vi hvertfall har klart å produsere ett ordensmenneske i denne familien; bilene på benken er ikke dandert av mor for anledningen. De står stort sett alltid parkert på sirlig rekke av storebror.

Hvordan løser dere tids- og middagsklemma i hverdagen?

onsdag 16. januar 2013

fra svigermor

Jeg hadde laget klart et innlegg hvor jeg ville vise dere de fine tulipanene i den nye Finn Schjøll-vasen jeg fikk av svigermor til jul. Men den siste uken har jeg sikket lest seksten innlegg med bilder av tulipaner. Jeg er veldig glad i tulipaner jeg altså, men det kan vel kanskje bli nok på et tidspunkt?

Men siden svigermor lurte på om hun fikk se vasen på bloggen, så kommer det altså et lite tulipanbilde allikevel, men med fokus på vasen da ;)



Tusen takk svigermor, du er topp, og vasen er perfekt!



mandag 14. januar 2013

vakker kulde

Jeg gir dere litt "naturlig input" her i dag, med bilder fra noen fantastisk vakre dager her på Østlandet i helgen!

Strålende sol, men jeg er glad jeg har vært på den riktige sida av vindusglasset, for det har vært kaldt.



Fint er det, og veldig deilig at solen titter frem, men også litt kjedelig å ha små barn i denne kulda. Ikke mye å være ute etter akkurat. Men vi har kost oss inne vi. Med de vanlige helgesyslene; leking, tulling, krangling (mellom de små altså, hehe), rydding, vasking, godisspising og masse kos.


Det verste jeg vet er edderkopper, men jeg var rimelig sikker på at eieren av dette nettet ikke var i umiddelbar nærhet. Spinnet var hvertfall veldig vakkert med de tynne trådene dekket av rim.


Kanskje på tide å tilby småfuglene noe annet enn den frosne julematen?

Jeg vil gjerne takke dere for de fine kommentarene dere legger igjen, og for de hyggelige tilbakemeldingene på "from within-" bidraget mitt. Dere gjør bloggingen så morsom!

Håper din helg har vært fin, og god ukesstart til deg!

søndag 13. januar 2013

vår nye minipuff og et fint teppe




Kalles kun "knekkebrødet" av storebror, etter at vi var i Sverige og kjøpte de runde, store knekkebrødene...

Super å sitte og se barne-tv på, og fin sammen med den puffen vi allerede har. Billig var den og!
Veldig glad i min nye mon amie te-kopp, og det fine teppet jeg plutselig fant i boden.

fredag 11. januar 2013

vinduskarmen på kjøkkenet

Nå som julepynten definitivt er tilbake på loftet, er det hvite, lyse og lette tilbake i vinduskarmen.



Hjemmelaget granola, mandler og kokos gir en god start på dagene i det nye året.


Noen grener med kongler får pynte opp til jeg får summet meg til å handle tulipaner. Til helgen kanskje?

God helg alle!

torsdag 10. januar 2013

Å, heldige meg!



Til jul av min kjære, fikk jeg verdens fineste fotoveske!
Jeg har lett lenge etter en fin fotoveske, men de er alltid enten for store, for profesjonelle eller aaaaaltfor dyre. Jeg trengte egentlig bare en fin veske som beskytter kameraet litt når jeg er ute på tur. Så da jeg fant denne på Aldo med litt stive "vegger," syns jeg den var helt perfekt å ønske seg til jul.


Den har ikke romdeler inni, men jeg ser for meg at jeg kan kjøpe det løst, eller ordne noe som objektiv og kamera kan ligge inni.
Gleder meg masse til å bruke den! Bortsett fra stelleveske på vogna, har det ikke blitt så mye veskebruk på meg i det siste kan du si..

onsdag 9. januar 2013

litt tilbake... - også fremover!

Jeg klarte ikke å dy meg, og må bare oppsummere 2012 med de fine spørsmålene man kan finne på flere blogger for tida. Dette er kanskje et litt mer personlig innlegg enn jeg vanligvis skriver, og jeg skriver det hovedsakelig for meg selv. Jeg syns det er fint å få ned noen ord både om det som har vært og om det som kommer. Så hvis du er lei av å høre om året som har gått, eller mine to gutter, kan du gjerne hoppe over dette innlegget altså.


Gjorde du noe i 2012 du aldri har gjort før?
Tja, ble tobarnsmamma. Flyttet inn i enebolig.

Det beste kjøpet
Spisestuebordet vårt. Vi hadde sett oss ut et på Bolia, men syntes det var altfor dyrt. Vi begynte heller å lete etter noe annet på Finn, da vi kom over akkurat det bordet vi ønsket oss, til en brøkdel av prisen. Det lå fremdeles i pakken og, så det hadde aldri vært brukt! Vi bruker bordet opptil flere ganger i uka, og er strålende fornøyd! Nå ønsker jeg meg bare nye stoler...


største fremgang
Blitt mer tålmodig. Det er noe livet med barn lærer meg. Jo mer du klarer å bevare roen, jo bedre går det. Og at alt ordner seg. Kanskje ikke med en gang eller akkurat på den måten man har sett for seg, men det blir bra til slutt.


største feil
Bruke opp feriedagene (og -pengene) våre i nordnorge... Dette var definitivt ikke sommeren å tilbringe i nord. Vi drar tilbake sommeren 2013 vi, og satser på bedre nordnorgesommer!

favorittmusikk
har hørt altfor lite på min musikk, rett og slett. Huset er stort sett fylt med musikk hele tiden, enten mannens favoritter eller gitarspilling, men lite som jeg selv velger å sette på bare fordi jeg har lyst. Favorittene har nok derfor vært barnesanger sunget med lys guttestemme og feil ord.

hvilke land besøkte du?
Danmark - København! En fantastisk tur!


er det noe du savnet i 2012?
Søvn. Hverken mer eller mindre. Man kan bli mannevond av å gå i lange perioder uten søvn, og jeg tror jeg har vært rimelig vanskelig å ha med å gjøre ved mer enn én anledning i året som har gått.


noe du ønsker at du gjorde mer?
Var mer tilstede i øyeblikket. Ikke tenke så mye hverken fremover eller bakover, men nyte det som skjer akkurat nå. Satser på å være mer oppmerksom på det i året som kommer. Være mer meg selv. kanskje litt pompøst, men det er lett å miste seg selv litt med små barn og ulike roller å fylle. Mamma, kjæreste, venninne, kollega. jeg mener selv jeg har vokst dette året, og jeg har bestemt meg for at jeg skal være litt tøffere med å vise hvem jeg er og hva jeg står for.

noe du ønsker at du gjorde mindre?
Mase, irritere meg over småting og bekymre meg. En klok person sa en gang til meg at "de fleste bekymringer blir dessverre ingenting av" ;) Det er noe i det.


ble du forelsket?
Foruten å være endeløst forelsket i mine to gutter, den ene stor og den andre liten, fikk jeg en helt ny kjærlighet dette året. I det sekundet jeg fikk lillebror i armene mine, var forelskelsen altoppslukende. Tror også jeg har blitt litt forelsket i kameraet mitt. Har hatt det i mange år, men har liksom blitt bedre kjent med det dette siste året.


noe du ønsket deg og fikk
Et hjem som føles som et hjem. Å flytte inn i nytt hus kan være nervepirrende. Vil det føles som hjemme, vil jeg trives, har vi gjort et dumt kjøp? Heldigvis ser alt ut til at vi kan bo her i mange, mange år fremover. Jeg fikk også en velskapt gutt. Av materielle ting fikk jeg meg ny linse til kameraet mitt, kamerastativ, et par fine vesker, fødselssmykket mitt, i tillegg til en hel haug fine boller, bilder og pynteting på loppis.


hva fikk deg til å føle deg bra?
Når jeg klarte å kle meg i noe som jeg ikke fant i den semi-rene haugen på gulvet, når jeg rakk å sminke meg litt, og kanskje til og med ordne håret. Når jeg oppdaget at jeg helt fint klarer å være alene med to små barn i opptil flere dager i strekk. Og at de faktisk får mat og rene bleier og. Når jeg fikk tid til å leke med kameraet mitt og lyset var akkurat riktig. Når jeg for første gang siden jeg ble mamma (tror jeg) leste ut en bok rett før nyttår.

hvem savnet du?
Pappaen min. Hver eneste dag.


mest stolt over
å ha gjennomført nok en fødsel, og denne var av det slaget hvor jeg følte jeg var i ett med kroppen min, og at vi jobbet som et lag. Rett og slett en fantastisk opplevelse, hvor jeg fikk fornyet min tillit til kroppen min! Er også rimelig stolt over at vi pusset opp et helt hus på to måneder, med masse hjelp fra familie og litt hjelp fra håndverkere.

største ønske akkurat nå
at vi kan holde oss friske og at de jeg er glad i kan fortsette å være sammen med oss i mange år fremover. At jeg finner et fotokurs som passer meg, og som jeg har tid og overskudd å gå på. At jeg klarer å finne tid og energi til å fortsette å blogge når jeg begynner å jobbe, og at jeg kanskje kan få trent litt i 2013.

Så - mange fine ting å se tilbake på, nå gleder jeg meg til hva 2013 har å by på!